Silikon acetat basic – transparentni

390 рсд

Primena : ovaj silikon je jednokomponentna zaptivna masa za univerzalnu primenu kod poslova zaptivanja, lepljenja spojeva i za zaštitu od vode. Koristi se bez prajmera u unutrašnjem i spoljnom prostoru za zaštitu od vlage i padavina.

On vrlo dobro prijanja na različite materijale kao što su staklo, keramika, drvo, prefarbane površine i većinu plastičnih materijala.

Zemlja porekla EU

1 892 317 1

Šifra proizvoda: 089773 Kategorija:
 • Opis

  Prednosti : stvrdnuti sloj je otporan na mnoga hemijska sredstva, deterdžente i sredstva za čišćenje, visoko je elastičan. Sadrži fungicide, odlično prijanja na različite površine u kuhinji i kupatilu.

  Mesto primene : zaptivanje prozora, vrata i izloga. zaštita poliuretanske pene od UV zraka, zaptivanje spojeva i sastava kod izrade reklama, zaptivanje kanalskih kanalica i slično. Pogodno za kućne popravke i hobi radove.

  Tehnički podaci:

  temperatura primene +5°C do +40°C
  temperaturna otpornost -40°C do +100°C
  tvrdoća u očvrslom stanju prema Shore A : 12

  Oblikovanje spojeva : za spojeve širine od 6 do 12 mmpreporučujemo dubinu nanosa do 6mm. Za spojeve šire preko 12mm preporučujemo da dubina nanosa treba da bude jednaka polovini širine, ali ne više od 24mm. Za podešavanje dubine nanosa silikona kod dubljih spojeva koristitipolietilensku uspunu.

  Silikon acetat basic – transparentni Würth

  Priprema površine : za zaptivanje površine moraju biti suve, čiste, bez prašine, bez ostataka ulja, bitumena ili leda. Ukloniti sve ostatke lepkova, zaptivnih masa ili boja, zatim očistiti površine koje se zaptivaju. Metalne i staklene površine koje se zaptivaju očistiti upotrebom acetona, a plastične površine upotrebom deterdženta.

  Korišćenje : odseći vrh na pakovanju silikona i uvrnuti aplikator čiji je vrh koso odsečen prema potrebnoj širini spoja. Postaviti pakovanje u pištolj za nanošenje i istisnuti potrebnžu količinu u spoj. Silikon nanositi pod dovoljnim pritiskom u spoj da bi se osiguralo trenutno prijanjanje na bokove spoja. Naneti silikon oblikovati dok je u svežem stanju upotrebom vlažne špatule.

  Čišćenje : višak silikona ukloniti dok je svež. Posle otvrdnjavanja može se ukloniti sredstvom za uklanjanje silikona ili mehanički.
  Napomena:

  ne koristiti ga na mermeru, granitu, peščaru, betonu gipsu, cinku, bakru, stiroporu, za lepljenje ogledala ili pleksiglasu. Ne dovoditi u kontakt sa bitumenom ili proizvodima na bazi bitumena i plastikama koje sadrže plastifikatore. Nije pogodan za proizvodnju akvarijuma. Nije pogodan za strukturno lepljenje stakla. Ne koristiti u oblasti prehrane, medicine i farmacije. Ne dovoditi u kontakt sa olovombakrom, bronzom ili cinkom.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.