Kako zaštititi wc šolju od smrzavanja u par koraka

Kako zaštititi wc šolju od smrzavanja u par koraka

Stiglo je i hladnije vreme. Osim ispuštanja vode iz vodovodne instalacije treba obratiti pažnju i na elemente u kojima i posle ispuštanje vode iz instalacije i dalje ima vode. Ovo je pogotovo važno primeniti na vikendicama, kućama, stanovima i drugim objektima u kojima se duže vremena neće boraviti i koji se neće koristiti tokom zime.

Sve što će Vam biti potrebno da osigurate wc šolju od pucanja usled smrzavanja vode je takozvani radijatorski antifriz. Ovo je netoksična vrsta antifriza koji se može koristiti u sistemima grejanja i kanalizacije.

korak 1

vodokotlic

Ispuštanje vode iz vodokotlića

Nakon što ste ispustili vodu iz vodovodne instalacije skinite poklopac vodokotlića, zatim pritisnite i držite tipku za puštanje vode u wc šolju dok sva voda ne iscuri iz vodokotlića.

korak 2

sipanje antifriza

Sipanje radijatorskog antifriza

Antifriz sipajte u kazanče od vodokotlića. Zatim opet pritisnite taster za puštanje vode kako bi antifriz saprao ostatke vode u ispirnoj cevi i napunio sifon od Wc šolje.

korak 3

Zaštita ostalih odvoda od smrzavanja

Svaki deo odvoda bilo da je u pitanju umivaonik, sudoper, pisoar ima sifon. Sifon se nalazi na dnu svakog odvoda i namena mu je da zadrži određenu količinu vode kako bi se napravio vodeni čep koji sprečava vraćanje gasova iz kanalizacije. Obiđite svaki odvod (sifon) i sipajte 1/2 šolje antifriza kako bi antifriz zamenio vodu u sifonu.

Savet

Nemojte zapostaviti kadu, tuš kadu, slivnik; iako se nalaze pri ili u podu ipak postoji mogućnost smrzavanja.

Ostavite komentar